Kabine değişikliği son dakika! Yeni kabine listesi kimler gidecek kim gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından kabine değişikliği bir kere daha gündeme gelmişti. Abdülkadir Selvi yeni bakanlar ve kabine listesi hakkında açıklama yaptı.

Kabine değişikliği son dakika! Yeni kabine listesi kimler gidecek kim gelecek?

Yapılan son seçimlerde AK Parti'nin oy oranının düşmesi ve yerel seçimlerde çok sayıda büyükşehir belediyesinin kaybedilmesi üzerine AK Parti'de kabine değişikliği ve A kadrosunda yapılacak değişiklikler gündem olmuştu. Ortaya atılan iddialar üzerine yurt dışı ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine değişikliği sinyali vermişti. Hükümete yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi kabine değişikliği ile değişecek bakanları yazdı...

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ: HANGİ BAKANLAR GİDECEK, KABİNEDE DEĞİŞECEK BAKANLAR KİMLER, YENİ BAKAN ADAYLARI KİM OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde Kabine’de de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” açıklaması Kabine değişikliği beklentisini oluşturdu.

Abdülkadir Selvi kaleme aldığı köşesinde "‘Bakan toto’ oynanmasının arkasında sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama yok. Bir de bakanlık beklentisi içinde olanların kulisleri harekete geçirmesi gibi bir durum söz konusu. Bu tür konjonktürleri fırsata çevirmek isteyenler var. Bu siyasetin doğasında olan bir şey. Lacivertlerini hazırlayıp bekleyenler, telefonumu kimse meşgul etmesin Külliye’den aranırım diye bekleyen var. Hatta son dönemlerde medyada görünür olmak için yoğun bir çaba içine girenler de söz konusu." diyerek bakanlık bekleyen isimlerin aktif hale geldiklerini ifade etti.

Şu anda değişecek bakanlar ya da yeni bakan olacak isimler hakkında net bir açıklama olmadığını ifade eden Selvi, bakan toto oynandığını iddia ederek haberleri eleştirdi. Abdülkadir Selvi konu hakkında isim verilemeyeceğini belirtirken sürecin başlaması sonrasında isimlerin netleşeceğini ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER