İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ABB Başkanı Yavaş'tan ilk yorum! Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz

Yerel seçim adayları için gözler İYİ Parti'nin 4 Aralık Pazartesi günü yaptığı Genel İdare Kurulu toplantısına çevrildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, seçimde iş birliği teklifini sunmuştu. CHP'nin teklifine red yanıtı verilirken ABB Başkanı Yavaş'tan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ABB Başkanı Yavaş'tan ilk yorum! Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz

Ülkemizde yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Yerel seçimler için heyecan devam ederken işbirlikleri, ittifaklar ve karşı karşıya gelecek adaylar merak ediliyor. Bu çerçevede en çok merak edilen konulardan biri de Ankara'nın adayının kim olacağı olurken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yerel seçimde iş birliği yapalım" teklifini sunmuştu. CHP'nin teklifine verilecek yanıt belli oldu.

İYİ Parti, CHP'nin "yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" teklifini karara bağladı. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin yerel seçimde işbirliği teklifini oy çokluğuyla reddetti. Seçimlere hür ve müstakil girileceğinin açıklanması ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin işbirliğine "hayır" kararını değerlendirdi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN İYİ PARTİ'NİN SEÇİM KARARINA İLK YORUM

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da yaptığı açıklamada GİK'te yapılan oylamayı "Bu siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şöleni" olarak nitelendirerek "Yapılan oylama neticesinde Genel İrade Kurulumuz, 2024 yerel seçimlere İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti'nin yerel seçim kararına ABB Başkanı Yavaş'tan ilk yorum! Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz - Resim : 2

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin "işbirliğine hayır" kararını değerlendirdi. ABB Başkanı Yavaş, “Saygı duyuyoruz. Biz 4 milyon 200 bin Ankaralı seçmenin oylarına talibiz” ifadelerine yer verdi. Habertürk'e konuşan ABB Başkanı Yavaş, “Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz'' dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER