İYİ Parti'nin belediye başkan adaylarını belirlerken kullanacağı yöntem belli oldu

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları tarihin de kesinleşmesiyle hız kazandı. Son olarak İYİ Parti, bazı yerlerde belediye başkanı adaylarını anketle belirleyecek.

İYİ Parti'nin belediye başkan adaylarını belirlerken kullanacağı yöntem belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı MeralAkşener’in, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından partide aday tespit çalışmalarına yoğunlaşıldı. Parti tarafından son olarak Ümit Özlale'nin İzmir adaylığı açıklanmıştı. Öte yandan “Yerel Yönetimler Vizyon Belgesi” hazırlanırken, bir yandan da aday adayların başvuruları değerlendirilmeye alındı. Ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, her ilde genel merkezden görevlendirilen yerel yönetimler koordinatörü başkanlığında, aralarında il başkanının da yer aldığı aday tespit komisyonları oluşturuldu.

Çalışmalara başlayan ve başvuruları değerlendiren komisyonların aday adaylarıyla yaptığı görüşmelerinin sonucu genel merkeze iletilecek.

iyi-parti.png

İYİ PARTİ'NİN KRİTERLERİ

İl komisyonları, adayları belirlerken, “toplum nezdinde sıkıntılı bir durumu olmayan, toplumun sevdiği, beğendiği, kanaat önderlerinin önerdiği, seçim kazanabilecek veya seçimde yarışabilecek aday” kriterlerine önem verecek.

ANKET YÖNTEMİ

Belirlenen kriterleri taşıyan, bölgesinde aynı oranda sevilen ve tanınan birden fazla aday adayı olması durumuna belediye başkan adayı anket yöntemi ile belirlenecek. Bununla ilgili bazı şirketlerle görüşen İYİ Parti, şirket belirlenince çalışmalara başlayacak.

SONRAKİ HABER