İYİ Parti'den istifa eden Nimet Özdemir katılacağı partiyi açıkladı!

İYİ Parti milletvekili olarak meclise giren ancak sonrasında istifa kararı alan Nimet Özdemir yeni partisini açıkladı. Nimet Özdemir kimdir, hangi partiye katıldı?

İYİ Parti'den istifa eden Nimet Özdemir katılacağı partiyi açıkladı!

İyi Parti'de yaşanan dalgalanma ve sonrasında başlayan istifa yağmuru ile partisinden ayrılan isimlerden biri de Nimet Özdemir olmuştu. İYİ Parti'den istifa eden Nimet Özdemir'in yeni partisi merak konusu olurken beklenen açıklama geldi. Nimet Özdemir bugün gerçekleştirilen CHP Grup Toplantısı ile rozet takarak CHP'ye geçiş yapıyor.

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1970 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde Doğan Nimet Özdemir, ilk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra lisans öğrenimini Conley Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi'nde yaptı.

2008 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

2017 yılında İYİ Parti'nin kuruluş sürecine katıldı ve İYİ Parti Üyesi oldu.

İYİ Parti'de çeşitli kademelerde görev alan Nimet Özdemir, 2023 Milletvekili seçimlerinde İYİ Parti'den 1. Sıra İstanbul Milletvekili seçildi.

CHP'NİN TOPLAM MİLLETVEKİLİ SAYISI! CHP'NİN MECLİSTE KAÇ VEKİLİ VAR?

Hatırlanacağı üzere Nimet Özdemir, 24 Temmuz 2024 tarihinde İYİ Parti ile gönül bağının koptuğunu belirterek istifa kararı aldığını duyurmuştu. İstifasının ardından bir süre bağımsız milletvekili olarak görev yapan Özdemir, bugün aldığı karar ile CHP'ye geçti. CHP'ye katılan Nimet Özdemir'in ardından CHP'nin toplam milletvekili sayısı 128'e yükselmiş oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER