İYİ Parti’den bir milletvekili daha istifa etti! Gönül bağımı kopardığım için ayrıldım!

İYİ Parti’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Bugün bir milletvekilinin daha partisinden istifa ettiği öğrenildi.

İYİ Parti’den bir milletvekili daha istifa etti! Gönül bağımı kopardığım için ayrıldım!

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden itibaren eski İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in açıklamaları sonrası partiden birçok milletvekili istifa etmeye başladı. Bugün ise İYİ Parti yeni bir istifa ile sarsıldı. İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdemir partisinden istifa etmesini sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamalarla kamuoyu ile paylaştı:

“ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİMDEN EMİN OLUN”

“Kamuoyuna;

Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım.

Bir Vekil olarak, sadece beni seçenlerin, seçim bölgemdeki vatandaşlarımızın değil, bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim.

Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda olan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de Vekilliği kazandığımı biliyorum.

Sözünü verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çare olmak adına çalışmalarıma devam edeceğimden emin olun.

Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım.

Saygılarımla.”

Nimet Özdemir’in istifası sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR?

1970 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğan Nimet Özdemir, İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Ankara'da; üniversiteyi Conley Amerikan Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde gördü. 2008 yılından 2017 yılına kadar çeşitli sektörlerde görev yapan Özdemir, İYİ Parti'nin 2017'de kuruluşundan itibaren partiye üye oldu.

Nimet Özdemir, İstanbul'da il ve ilçe delegeliği görevlerinde bulundu. Ümraniye'de ilçe yöneticiliği yaptı. İl bazında da görevler üstlendi. İYİ Parti Hayvan hakları, STK ve derneklerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

2023 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden 1. sıra milletvekili adayı olurken 28. dönem TBMM İstanbul milletvekili olarak seçildi.

24 Temmuz’da ise Nimet Özdemir İYİ Parti’nin grup toplantısını yapmasından birkaç sonra partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER