İYİ Parti yerel seçimlerde Ankara ile işbirliğini yeniden oylayabilir!

CHP'den İyi Parti'ye yerel seçimlerde 'iş birliği yapalım' teklifi gitmiş, İYİ Parti Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile teklif reddedilmişti. Bunun üzerine yeni bir hareketlilik gündeme geldi ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde Ankara için işbirliğini yeniden oylayabileceğini kaydetti.

İYİ Parti yerel seçimlerde Ankara ile işbirliğini yeniden oylayabilir!

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için ittifak tartışmaları devam ediyor. İttifak tartışmalarının ardından CHP'den İYİ Parti'ye ‘işbirliği’ teklifi gitmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan İYİ Parti Genel Kurulu'nda bu teklif değerlendirildi ve oy birliği ile reddedildi. Ancak konuyla ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederek getirdiği iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'nin, Ankara'da Mansur Yavaş'ın karşısına aday çıkartmamak için Ankara kararını yeniden oylaması gündeme geldi.

CHP VE İYİ PARTİ ANKARA İÇİN İŞBİRLİĞİ Mİ YAPACAK?

CHP'de genel başkan değişimi yaşanırken İYİ Parti'de de stifa ve ihraç haberleri basında yer almaya devam ediyor. Yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararı alan İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dile getirdiği iş birliği teklifini reddetti.

İYİ Parti yerel seçimlerde Ankara ile işbirliğini yeniden oylayabilir!

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) yapılan oylamada CHP ile iş birliğine ‘hayır’ denildi. Ancak İstanbul ve Ankara'da iş birliği konusunda parti yönetiminden yeni karar beklendiği ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre İYİ Parti iş birliği teklifini Ankara için tekrar oylayacak. Bu kapsamda kulis bilgilerine göre GİK oylamasının Ankara için bir kez daha yapılacağı gündeme geldi. Yine kulis bilgisine göre İYİ Partide üst düzey yetkililer Meral Akşener’in, CHP'den gelen iş birliği teklifini “Ankara’yı tekrar oylayacağım” dediğini belirtiyor. Konuyla ilgili partilerden açıklama ya da karar bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER