İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki katil ve sapıkların peşine düşün!

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu’nun gündeminde en düşük emekli aylığı, sokak hayvanları yasası, 15 Temmuz ve İzmir’deki elektrik kaçağı olayı vardı.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu emekli aylıkları ve sokak hayvanlarına yönelik açıklamalar yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Dervişoğlu’nun üzerinde en çok durduğu gündem konuları arasında ise emeklilere yapılan zam ve sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa vardı.

“SARAY REJİMİ KÖPEKLERİ KEDİLERİ TOPLAYIP ÖLDÜRMENİN PEŞİNDE”

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, konuşmasında sokak hayvanlarının ötenazi ile uyutulmasına yönelik yasaya tepki göstererek şunları söyledi:

“AK Parti ve saray rejimi Türkiye’yi geriye götürmüştür. 200 yıllık modernleşme serüveninin bu kadar boğulduğu bir dönem yaşanmamıştır. Çünkü vatandaşlarımızın can, mal, ırz ve namus güvenliğini sağlayamayan bir iktidar bırakın dünya lideri olmayı kabile bile yönetemez. AK Parti bir iş bilmezlik halidir. Sokaklarda katiller kol geziyor. İnfaz yasası ile salıverilen caniler ellerini kollarını sallayarak cinayet işliyorlar.

AK Parti iktidarı aynı zamanda bir duyarsızlık halidir. Sokakta katillerin, çetelerin kol gezdiği bir durumda saray rejimi köpekleri, kedileri toplayıp öldürmenin peşinde. Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki sapık ve katillerin peşine düşün. Çetelerin, uyuşturucu ve silah tüccarlarının, mafyaların, kaçakların peşine düşün, kaçakların!”

“BU EMEKLİYE İDAM FERMANIDIR”

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesine de tepki gösteren Dervişoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu emekliye idam fermanıdır. Bu emekliye öl, yaşama demektir. Bu emekliye doyma, barınma, ısınma demektir. Yıllardır haykırıyoruz en düşük emekli maaşı asgari ücretten az olmamalıdır diye. Yazıklar olsun.

Emekliye reva gördüğünüz bu artış, lüks ve şatafat meraklısı saray bürokratlarınızın, il ve ilçe yöneticilerinizin ödediği 168 binlik yemek hesabının bahşişi bile değildir Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 19 bin lirayı, yoksulluk sınırı ise 65 bin lirayı aşmıştır. Tek başına yaşayan bir kişinin yapması gereken mutlak harcamaları ile yaşamını idame ettirmesi için yapması gereken harcamaların ise en az 30 bin 604 lira olduğu tespit edilmiştir. Bu rakamlar hayatta kalma rakamlarıdır.”

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıldönümüyle ilgili konuşan Dervişoğlu, “AK Parti iktidarı bir unutuluş halidir. 2002’ye kadar devlete sızmış olan FETÖ, AK Parti iktidarı ile sürece taşeron ortak olmuştu” dedi.

Dervişoğlu, yargıda, emniyette, istihbaratta, üniversitelerde alanların açıldığını ve Fethullahçıların yerleştirildiğini hatırlatarak konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“FETÖ ihanet şebekesi devleti ele geçirip, paralel bir yapı oluştururken, görevlerini yapmayanlar, onların her birinin atama kararını imzalayanlar, ne istiyorlarsa verenler, bitsin bu hasret, bitsin bu gurbet diye canlı yayınlarda gözyaşı akıtanlar, milletin gözünde devleti küçük düşürmeye cüret edenler, şimdi suçu üzerine atacak başka sorumlular arıyor”

İZMİR’DEKİ ELEKTRİK KAÇAĞI OLAYI

İzmir’de elektrik akımına kapılması sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesinde sorumlu olanların bir an önce cezalandırılması gerektiğini dikkat çeken Dervişoğlu, “Hiç lafı eğip bükmeden söyleyelim, sorumlusu ister yerel yönetim, ister merkezi yönetim, ister özel şirket olsun hiç fark etmeksizin, asıl net olan kamu hizmetinin yokluğudur. Bu olayın yakın takipçisi olacağımızı milletin kürsüsünden bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER