İYİ Parti Lideri Akşener'den yerel seçimde Ankara açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere yönelik yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara'nın kazananı olmanın başkanlık sistemini değiştirecek bir zafere yetmediğini söyledi.

İYİ Parti Lideri Akşener'den yerel seçimde Ankara açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda il gezilerine devam eden Akşener'in Edirne'den başlayan gezisinin bir diğer durağı da Manisa oldu.

Akşener'in Manisa'da ziyaret ettiği ilk yer Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın ailesinin evi oldu. Ardından Akşener, İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı'na geçti. İl Başkanlığı'nda yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul ve Ankara ile başkanlık sistemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

AKŞENER'DEN ANKARA AÇIKLAMASI

İYİ Parti Lideri Akşener, 2017 yılında yapılan referandum ardından kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. 2018 yılında başkanlık sistemini değiştirmek için Millet İttifakı'na katıldıklarını açıklayan Akşener, 2018'de Cumhur İttifakı'nın genel seçimlerde tek bir adayı olduğunu, onun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Akşener o sırada, Millet İttifakı'nın adaylarının ise Muharrem İnce, Temel Karamollaoğlu ve kendisi olduğunu belirterek, üç adayın da aldığı oyun 2014 yılında CHP cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nun oyu kadar olduğunu hatırlattı.

Ardından seçimin kaybedilmesiyle seçmenin yıkıldığını dile getiren Meral Akşener, CHP'ye bu kez İYİ Parti olarak ittifak teklifi götürdüklerini ancak sonuç olarak İstanbul ve Ankara’yı almanın esasında başkanlık sistemini değiştirecek bir zafere yetmediğini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER