İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den yerel seçim açıklaması! An itibariyle yalnız başımıza seçime gireceğiz

Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak gelişmeler yakından takip edilirken son dönemde partilerin seçimlere nasıl girecekleri merak ediliyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den konuyla ilgili açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den yerel seçim açıklaması! An itibariyle yalnız başımıza seçime gireceğiz

Türkiye, yerel seçimlere hazırlanmaya başladı. Vatandaşlar partilerin aday açıklamalarını takip ederken herhangi bir ittifak olup olmayacağı da merak ediliyordu. Parti liderlerinden açıklamalar yavaş yavaş gelmeye başlarken daha önce Deva ve İYİ Parti'den 'kendi adayımız' çıkışları gelmişti. Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yeni bir açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara’dan Eskişehir’e giderek İYİ Parti İYİ Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ardından bir otelin toplantı salonunda İl Teşkilatı ile bir araya gelen İYİ Parti lideri Akşener, Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde ittifak sisteminin başarılı olmadığını belirtti. Bu çerçevede yerel seçimlere de değinen Akşener'den önemli açıklamalar geldi.

“AN İTİBARİYLE ÖZÜ BAŞIMIZA YALNIZ BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEĞİZ VE GÖRECEĞİZ”

Seçimlerde uygulanan ittifak sistemi ile başarı elde edemediklerini, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere kendi adayları ile gireceklerini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Seçimi kazanmak için ittifak sisteminin başarılı olmadığını gördük. An itibariyle yalnız başımıza seçime gireceğiz” ifadelerine yer verdi.

aw046375-03.jpg

Seçimlere yalnız gireceklerini kaydeden İYİ Parti Lideri Akşener, “Bizim bu seçimlere kendimizin ne olduğunu anlatmak ve Eskişehir başta olmak üzere seçim kazanmak ve bu seçimin sonucunda yaptığımız icraatler ile partimizi 2028’de iktidara getirmek gibi bir hedefimiz var. Bu hedefle ilgili olarak elbette zorluklar çekeceğiz. Elbette iftiralara uğrayacağız. Elbette hakaretler yiyeceğiz. Ama umursamayacağız. Çünkü biz alışkınız.'' değerlendirmesinde bulundu.

aw046375-04.jpg

''SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN İTTİFAK SİSTEMİNİN BAŞARILI OLMADIĞINI GÖRDÜK''

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, ''Seçimi kazanmak için ittifak sisteminin başarılı olmadığını gördük. An itibariyle özü başımıza yalnız başımıza seçime gireceğiz ve göreceğiz.

aw046375-02.jpg

Koyun kaçmış, boyun kaçmış, kilon kaçmış hep beraber göreceğiz.” diyerek il başkanları ile toplantı gerçekleştirdi. Akşener'in bu çıkışına diğer siyasilerden nasıl bir yanıt geleceği merak konusu oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER