İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sert çıkış! Netanyahu yirmi birinci yüzyılın yeni Hitler'idir

İsrail ile Hamas arasındaki gerilimin sivillere sıçraması ve binlerce masumun hayatını kaybetmesi tepki çekmeye devam ediyor. İsrail'in eylemlerini değerlendirirken sert ifadelere yer veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den 'Hitler' benzetmesi geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sert çıkış! Netanyahu yirmi birinci yüzyılın yeni Hitler'idir

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin tepki mesajları birbiri ardına geliyor. İsrail ile Hamas arasındaki gerilimin yerini savaş söylemlerine bırakması ve sivillerin katledilmeye başlaması ile beraber ülkemizde de sesler hep bir ağızdan yükseldi. Siyasilerden İsrail'i kınayan açıklamalar gelmeye devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu.

17 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği hastane saldırısına tepki gösteren İYİ Parti Lideri Akşener, İsrail'in sivilleri hedef alabilen gaddarlığının, dün gece Gazze'de bir hastaneyi bile bombalayacak kadar alçaldığını ve terörizme dönüştüğünü ifade etti.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER: "O, 21'İNCİ YÜZYILIN YENİ HİTLER'İDİR"

"Bu saatten sonra katil Netanyahu için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21'inci yüzyılın yeni Hitler'idir. Holokostu yaşamış bir halkın yüz karasıdır. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir ve derhal yargılanmalıdır." diyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Devletlerin hastane bombalayamayacağını, sivilleri hedef alamayacağını belirtti.

aw055637-01.jpg

İYİ Parti Lideri Akşener, "Dün gece tüm insani değerleri hiçe sayan, artık alçak bir mezalime dönüşen bu eylemler teröre karşı savaş değil, bizzat Netanyahu terörüdür. Dün gece yaşananlar, tarihi bir ibret vesikasıdır. Hitler canisinin 'Kristal Gece' komplosunun mağduru olan bir halkın lideri, bugün çıkmış yeni bir kristal gecenin faili olmuştur.'Hastaneyi Hamas bombaladı, biz yapmadık' dediler. Kimse bu yalana inanmayınca bu sefer de 'İslami Cihad Örgütü'nün attığı füze yolunu şaşırdı' diyecek kadar alçaldılar. Bölgemiz ve 21'inci yüzyılın dünyası, bu katıksız barbarlığa daha fazla sessiz kalamaz. Medeni değerleri savunduğunu iddia eden her ülke, her uluslararası örgüt, her insan bu vahşete karşı tutum almalıdır. Yoksa, savunduğunu iddia ettiği değerleri inkar etmiş olur." değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER