İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Ocak tarihinde partisinin grup toplantısında 45 il, ilçe ve belde adayını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara adayının CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanlığını yapan, Ankaragücü’nün eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu. Bununla beraber seçmenler de Cengiz Topel Yıldırım'ın kimliğini merak etti.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında aralarında Ankara ve İstanbul'un da olduğu 45 il, ilçe ve belde adayını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanlığını yapan, MKE Ankaragücü’nün eski başkanlarından Cengiz Topel Yıldırım olduğunu kamuoyunun bilgisine sundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan eden Akşener, konuşmasının ardından Yıldırım’ı kürsüye davet ederek parti rozeti taktı. Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Grupta adaylıkları açıklanan 45 isimden dikkati çeken bir isimde Ankara Sincan'da ilçe belediye başkan adayı olarak gösterilen Fatih Koca oldu. CHP'den Mansur Yavaş, AK Parti'den Turgut Altınok ve İYİ Parti'den Cengiz Topel Yıldırım'ın büyükşehir belediye başkanlığı için yarışacağı öğrenilirken son olarak açıklanan İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kimliği merak edildi.

İYİ PARTİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olan Cengiz Topel Yıldırım, yaşamını Ankara'da geçirmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulunmuştur.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

28 Mart 2009’da ise delegelerin tamamının oylarını alarak Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı olan Yıldırım, kulüp başkanlığını 2009 yılında dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’e devretti. Gökçek yönetimi, iki buçuk yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile koltuğu 2011 yılında yeniden Yıldırım’a devretmiştir. Yıldırım, 2011 yılında yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı. 2014 yılında siyasete ABB Başkanlığı için aday adayı olan Yıldırım'ın yerine parti o dönem tercihini Mansur Yavaş’ı aday gösterdi. Yıldırım, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanıydı. Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti'nin 2024 yerel seçimleri için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER