İsveç'in NATO üyeliği bugün TBMM'den geçti!

Bugün gelen son dakika gelişmesi ile birlikte bir süredir gündemde olan İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'den geçtiği öğrenildi. Kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçmesinin beklendiği ifade edildi.

İsveç'in NATO üyeliği bugün TBMM'den geçti!

SON DAKİKA! Bugün yaşanan gelişme ile birlikte İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin görüşmeleri 287 kabul, 55 ret ve 4 çekimser oy ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. NATO'da şimdiye kadar 29 üye İsveç'in NATO'ya üyeliğine onay vermişti. Türkiye ve Macaristan'da ise süreç devam ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süredir görüşmeler sürüyordu.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ TBMM'DEN GEÇTİ!

Bir süredir iki ülke arasında yapılan görüşmelerin ardından İsveç'in NATO üyeliğinin kabul edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. Bugün TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekillerinin yerlerinden söz almasının ardından grup önerileri görüşüldü.

Partiler tarafından üyeliğin kabul edilip edilmeyeceği hakkında merak edilmesinin ardından AK Parti tarafından Meclis'in çalışma takviminin grup önerisinin kabul edildiği belirtildi.

Sunulan bu öneriye göre, Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi ile bazı uluslararası anlaşmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemin ilk sıralarına alındı.

Yapılan açıklamalar çerçevesinde Genel Kurulda, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifinin görüşmelerine bugün itibariyle başlandı.

Gelen son dakika açıklamasına göre ise İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin teklifin görüşmeleri 287 kabul, 55 ret ve 4 çekimser oy ile TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği bilgisine ulaşıldı.

SONRAKİ HABER