İstanbul Fatih Belediyesi hangi partide, Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan hangi partiden, kimdir?

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Fatih Belediyesi en çok aranılanlar arasına girdi. Peki, Fatih Belediyesi hangi partide, Mehmet Ergün Turan hangi partiden, kimdir?

İstanbul Fatih Belediyesi hangi partide, Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir?

İstanbul'un Fatih ilçesinde başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine bir kere daha başıboş sokak köpekleri gündeme taşındı. Fatih'te sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucunda hayatını kaybeden 40 yaşındaki zihinsel engelli kişi büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken Fatih Belediyesi ve Fatih Belediye Başkanı kimdir soruları gündeme taşındı.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ERGÜN TURAN HANGİ PARTİNDEN, KİMDİR?

Mehmet Ergün Turan, 1967 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonludur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, uzun yıllar dış ticaret ve inşaat sektöründe ticari faaliyetlerde bulundu.

Pek çok projenin mühendislik ve uygulama süreçlerini yürüttü.

1999-2005 yılları arasında Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İmar Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı ile İBB Encümen Üyeliği yaptı.

2007-2009 döneminde İBB Meclisi 2. Başkan Vekilliği, 2009-2014 döneminde İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi.

Mehmet Ergün Turan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeniden Fatih Belediye Başkanı olarak seçildi.

İSTANBUL FATİH BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

İstanbul Fatih Belediyesi 2024 senesinde yapılan yerel seçimler sonucunda AK Parti adayı Mehmet Ergün Turan kazanmıştı. TOKİ Başkanı olarak görev yaparken belediye başkanı olmak için görevinden istifa eden Mehmet Ergün Turan ikinci dönem belediye başkanı olarak görevine devam etme hakkı kazandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER