İstanbul Başsavcısı olarak atanan Akın Gürlek kimdir, kaç yaşında? Görevi ve kariyeri!

Yeni Yargıtay üyesi olacak 8 ismin belirlenmesi için HSK toplantısı başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Şaban Yılmaz'ın Yargıtay üyesi olarak atanması ile boşalan koltuğa gelecek isim belli oldu.

İstanbul Başsavcısı olarak atanan Akın Gürlek kimdir, kaç yaşında? Görevi ve kariyeri!

Bugün kritik seçimlerin yapılacağı son dönemin en önemli toplantıları arasında yer alan HSK toplantısı başladı. Düzenlenen toplantıda 8 Yargıtay üyesi belirlenirken yargıtay üyesi olarak belirlenecek isimlerden birinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olacağı iddia edilmişti. Şaban Yılmaz'ın yerine gelecek olan isim de resmi açıklama öncesi sızdırıldı.

YENİ İSTANBUL BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1982 yılında Nevşehir'de doğan Akın GÜRLEK, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Hâkim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yapan Gürlek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmekteyken 01/06/2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Akın Gürlek, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HSK toplantısının ardından resmi açıklama yapılması beklenirken resmi açıklama öncesi toplantıdan sızdırılan bilgelerden biri de yeni Yargıtay üyesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz olacağı yönündeydi. Şaban Yılmaz'ın bu göreve atanmasının ardından boşalan koltuğa ise Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in atanacağı iddia edildi. Gürlek'in ataması ile ilgili resmi açıklama yapılarak duyurulması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER