Irak vatandaşlarına vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran 15-50 yaş arası Irak vatandaşlarına vize muafiyeti kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar yürürlüğe girmiş oldu.

Irak vatandaşlarına vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Irak Cumhuriyeti’nin 15 Yaşından Küçük ve 50 Yaşından Büyük Umuma Mahsus Pasaport Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Her 180 Gün İçinde Azami 90 Gün İkamet Süreli Turistik Amaçlı Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde 1/9/2024 Tarihinden İtibaren Vize Muafiyeti Sağlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8863), 29 Ağustos 2024 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında 15-50 yaş arası Irak vatandaşlarına vize muafiyeti getirildi.

IRAK VATANDAŞLARINA VİZE MUAFİYETİ GETİRİLDİ!

Resmi Gazete'de yayımlanan Irak Cumhuriyeti’nin 15 Yaşından Küçük ve 50 Yaşından Büyük Umuma Mahsus Pasaport Hamili Vatandaşlarının Türkiye’ye Yapacakları Her 180 Gün İçinde Azami 90 Gün İkamet Süreli Turistik Amaçlı Seyahatlerinde ve Transit Geçişlerinde 1/9/2024 Tarihinden İtibaren Vize Muafiyeti Sağlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8863) kapsamında Irak vatandaşlarına uygulanacak vize muafiyeti şartları belirlendi.

Irak vatandaşlarına vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de

Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları Türkiye’ye yapacakları 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaf olacak.

Söz konusu muafiyet kararı 1 Eylül 2024 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak. Söz konusu karar 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun 18. maddesi gereğince alındığı ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER