Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'den Ankara ziyareti!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin Ankara'yı ziyaret edeceği açıklandı. Barzani'nin ziyaretini yarın gerçekleştireceği duyuruldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'den Ankara ziyareti!

İsrail tarafından Filistin'e yönelik saldırıların alanının genişlemesiyle bölge büyük risk altına girerken IKBY Başkanı Barzani'nin yarın Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Barzani'nin yapacağı ziyaret iki ülke arasında ki işbirliğinin geliştirilmesini amaçlarken aynı zamanda bölgede yaşanan son gelişmelerin ve yayılan savaşın da ele alınacağı ifade edildi.

MESUT BARZANİ'NİN ANKARA ZİYARETİ NE ZAMAN, ZİYARETİN NEDENİ NE?

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani yarın Ankara’yı ziyaret edecek. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, yarın Ankara’yı ziyaret edecek.

IKBY Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin yarın sabah Ankara’ya yapacağı resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği ifade edildi.

Ankara'ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme şansı elde edecek olan IKBY Başkanı Barzani'nin Irak ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri arttırma konusnuda görüş alışverişi yapacağı belirtildi. Yine bölgede yükselen tansiyon nedeniyle tarafların son gelişmeleri kapsamlı olarak değerlendirecekleri ve iki tarafın ortak konuları detaylı bir şekilde ele almayı planladıkları açıklandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER