İddia! AK Parti ve MHP Ankara'da 5 ilçede anlaştı

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken ittifaklar arası iş birliği görüşmeleri de tüm hızıyla devam ediyor. Bir iddiaya göre AK Parti ve MHP Ankara'da 5 ilçe için anlaştı. O ilçeler MHP'de!

İddia! AK Parti ve MHP Ankara'da 5 ilçede anlaştı

Cumhur İttifakı'nın yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yerel seçim iş birlikleri görüşmeleri kapsamında anlaşma sağladı.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti ve MHP bazı ilçe ve belediyelerde anlaşma sağladı.

Halen MHP'de olan 10 il belediyesi yanı sıra Kırklareli'de de MHP aday çıkaracak. AK Parti de bu illerde MHP adaylarını destekleyecek.

ANKARA'DA 5 İLÇE MHP'NİN!

Kayaoğlu'nun haberinin detaylarında ise AK Parti ve MHP'nin Ankara'nın 5 ilçesinde anlaştığı belirtiliyor.

Buna göre, mevcutta da MHP'de olan Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı'nın yanı sıra iki ilçede daha MHP aday gösterecek. AK Parti bu ilçelerde MHP adaylarını destekleyecek.

BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDEKİ 12 İL DE MHP'DE

AK Parti ve MHP'nin anlaştığı büyükşehir statüsündeki 12 ilde ise MHP aday çıkaracak. İşte o iller:

Manisa, Mersin, Amasya, Bartın, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kütahya ve Osmaniye.

Öte yandan, 18 il belediyesinde MHP aday çıkarmayacak, AK Parti'nin adayını destekleyecek. Artvin ve Kırşehir'de ise AK Parti'nin adayı desteklenecek. Muhalefetin oy oranlarının düşük olduğu 22 ilde ise AK Parti ve MHP kendi adaylarını çıkaracak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER