İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Ankara Emniyet Müdürlüğü C31K isimli grubun 2 yöneticisini yakaladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal paylaşım platformlarında çocukları hedef alan C31K isimli grubun iki yöneticisinin Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yakalandıklarını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Ankara Emniyet Müdürlüğü C31K isimli grubun 2 yöneticisini yakaladı

Sosyal medya platformlarında çocuklara yönelik istismar olaylarına dahil olan C31K isimli gruba Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından bir operasyon yapıldığı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı. Bakan Ali Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyonunda bu grubun iki yöneticisinin İstanbul ve Tokat’ta yakalandıklarını duyurdu.

Yakalanan kişilerin çocuk olduklarını açıklayan İçişleri Bakan Ali Yerlikaya bunların ifadelerinin psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacağını söyledi. Sosyal medya üzerinde çocukları ve gençleri sapkın düşünceler ile zehirlemeye çalışanlara imkan vermeyeceklerini söyleyen Bakan Ali Yerlikaya emniyet birimlerinin bu konuda etkin bir çalışma yaptıklarını duyurdu.

İKİ KİŞİ YAKALANDI

Konu hakkında bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Ankara Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden “Hz. Ebu Cehil” olarak adı geçen şahsın E.K. adlı çocuk olduğu belirlenmiş ve Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce muhafaza altına alınmıştır. “Arda Bateman’’olarak adı geçen şahsın ise A.T adlı çocuk olduğu belirlenmiş İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce muhafaza altına alınmıştır. İfadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır.” dedi.

KAYBEDECEK TEK ÇOCUĞUMUZ YOK

Çocukları ve gençleri korumaya devam edeceklerini belirten Bakan Ali Yerlikaya, “Sosyal medyada, başta göz aydınlığımız yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu sapkın düşünceleriyle zehirlemeye çalışanlara acımayacağız. Çocuklarımızı cinsel istismara zorlayan zorbalarla, kadına şiddet eğiliminde olup kin ve nefret yayanlarla görülecek hesabımız var! Siber dünyanın hangi deliğine saklanırsanız saklanın, siber devriyelerimiz sizi tek tek bulup adalete teslim edecektir. Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; kadına şiddet ve cinsel istismar gibi suçlara eğilimli olan suç odaklarıyla mücadelemiz her alanda devam edecektir. Bizim zehir tacirleri ve sapkın düşünce akımları nedeniyle kaybedecek tek bir çocuğumuz, gencimiz, insanımız yoktur İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelimizle huzur ve güveni sağlamak için varız. Bundan geri adım atmayız!” ifadelerini kullandı.

Yapılan soruşturmada yakalanan iki şahsın ifadelerinin alınması ile beraber haklarında adli işlemler devam edecek. Bu kişilerin çocuk olmalarının işledikleri suçlar karşısında kendilerini koruyamayacağı belirtilirken kanunlar çerçevesinde adli süreç ilerletilecek. Meydana gelebilecek gelişmelerin de kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

SONRAKİ HABER