İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 825 terörist etkisiz hale getirildi, 70 terör eylemi engellendi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlara ilişkin rakamları kamuoyu ile paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 825 terörist etkisiz hale getirildi, 70 terör eylemi engellendi!

Türkiye’de güvenlik güçlerinin terör örgütleri ile yaptıkları mücadeleye ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da “Huzur ve Güvenlik” toplantısına katılan Bakan Ali Yerlikaya başta terör ile mücadele olmak üzere diğer suçlara ilişkin etkin bir çalışma ortaya koyduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 2024 yılında terör örgütlerine yönelik güvenlik güçlerinin 35 bin 428 operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonlarda 825 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Yapılan bu operasyonlar sayesinde ise 70 terör eyleminin gerçekleşmeden engellendiği bizzat İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 825 terörist etkisiz hale getirildi, 70 terör eylemi engellendi!

BAKAN YERLİKAYA BİLGİLENDİRDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır’da “Huzur ve Güvenlik Toplantısı”na katıldı. Bakan Yerlikaya, açıklamasında 1 Ocak-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaştı. Yerlikaya, bölücü terör örgütleri, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleri başta olmak üzere, güvenliği tehdit eden tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendiğini söyledi.

Bu operasyonlar neticesinde 825 terörist etkisiz hale getirildiğini belirten Yerlikaya, 70 terör eylemini de engellendiğini, Diyarbakır’da ise terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 835 şüpheli gözaltına alındığını, bunların 62’si tutuklandığını ifade etti.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ DE ÇÖKERTİLİYOR

Organize suç örgütlerine yönelik 911 operasyon düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, "Bu operasyonlarda 6 bin 441 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 2 bin 834’ü tutuklandı, bin 322’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Çökertilen tüm organize suç örgütlerinden el konulan malların maddi değeri ise 36 milyar lira. Diyarbakır özelinde ise organize suç örgütlerine yönelik 27 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 170 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 66’sı tutuklandı, 66’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 7’si yerel 3’ü bölgesel olmak üzere 10 organize suç çetesi çökertildi ve adalete teslim edildi” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 825 terörist etkisiz hale getirildi, 70 terör eylemi engellendi! - Resim : 2

Türkiye’de vatandaşların güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmalarda önemli başarılar elde edildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya buna dair istatistik bilgisini de paylaştı. Buna göre Türkiye genelinde asayiş suçlarının aydınlatma oranının yüzde 94,6’ye yükseldiği kaydedildi. Ayrıca Türkiye genelinde kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta aydınlatma oranının yüzde 97,7 olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER