İBB Başkanı İmamoğlu: Sorumluluklarımız sadece Türkiye ile sınırlı değil

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle katıldığı kurultayda önemli açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu: Sorumluluklarımız sadece Türkiye ile sınırlı değil

Sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta yapılan 20. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da ikinci gün çalışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da kurultaya katıldı.

Kurultay'a katılan İBB Başkanı İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bugün dünden daha demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir partiye uyandıklarını ifade etti. CHP'nin en demokratik, katılımcı ve özgürlükçü bir parti olduğunun gösterildiğini dile getiren İmamoğlu, Türkiye'yi ve vatandaşlarını tanıdıklarını, sorunlarını bildiklerini, memleketin her köşesinde vatandaşların arasında olduklarını kaydetti.

“BU BÜYÜK MİLLET KALBİNDE YER AÇTIĞINI, İKTİDARIN TERTİBİYLE, TEHDİDİYLE VE KORKUSUYLA TERK ETMEZ”

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu, tartışmaların dün itibarıyla ortadan kaldırıldığını ve artık yarının konuşulacağı günlere adım atıldığına vurgu yaparak “Bu büyük millet kalbinde yer açtığını, iktidarın tertibiyle, tehdidiyle ve korkusuyla terk etmez. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız. Bir kez daha partimizin iktidarı ne kadar hak ettiğini gösteren, çok demokratik, seviyeli ve değerli bir kurultay yaşadık” değerlendirmesinde bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu: Sorumluluklarımız sadece Türkiye ile sınırlı değil

“Bundan sonra partimizin hiçbir evladının böyle bir gündeme vakit ayırmaması gerektiğini, memleketin geleceğini düşünmesi gerektiğini ve artık o günlere adım attığımızı unutmadan kafanızdan silin o gündemleri. İstirham ediyorum CHP'liler, sadece geleceğe bakın, gelecek için ne yapacağınızı düşünün ve o adımları atın” ifadelerine yer veren İBB Başkanı İmamoğlu, Türk demokrasisi, ekonomisi ve geleceğinin tehdit altında olduğunu ifade etti.

İmamoğlu, “Bu gidişatı kanıksayamayız. Bu kahredici tabloyu değiştirecek gücü hepimiz biliyoruz. O güç, sizlersiniz, bizleriz ve kurulduğu günden bu yana medeniyetin, kalkınmanın ve bereketin timsali olmuş CHP'lilerdir, sizlersiniz. Onun için güçlü bir biçimde geleceğe bakmalısınız” açıklamasında bulundu. İmamoğlu, sorumluluklarının sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının altını çizerek, en küçük beldeden en büyük şehirlere kadar CHP'li her belediyenin vatandaşlar tarafından mercek altında olduğunu ifade etti.

SONRAKİ HABER