İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki hakaret davası hakkında: Umarım hızlıca karar çıkar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki hakaret davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan İmamoğlu, hakkındaki davanın bir an önce sonuçlanmasını beklediğini ifade etti.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki hakaret davası hakkında: Umarım hızlıca karar çıkar

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki hakaret davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan hakkında İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinafa taşınan dosya hakkında İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Paartisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partinin il yönetim kurulu, İBB Başkanı İmamoğlu'na, Türkiye Belediyeler Birliğindeki makamında "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarının hakkındaki hakaret davasının anımsatılması üzerine İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU, HAKKINDAKİ HAKARET DAVASINA DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gerçekleşen ziyaretin ardından bir gazeteci, İBB Başkanı İmamoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı dava kapsamında kendisine siyasi yasak getirileceğine ilişkin iddialar bulunduğunu anımsattı. İBB Başkanı İmamoğlu, konuya dair, "Sonuçta dosya istinafta, alt mahkemenin kararı var. İstinaftaki karara göre üst mahkemesi var, başka şeyler var ama umarım burada yargı adaletli bir karar verir." açıklamasına yer verdi. İBB Başkanı İmamoğlu, konunun istinafta olduğunu hatırlatarak, "Türkiye yargı tarihinin bu kadar zemini olmayan, utanç verici bir başka davası var mıdır, bilmiyorum." şeklinde konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki hakaret davası hakkında: Umarım hızlıca karar çıkar

İstinaf sürecini takip ettiklerini dile getiren İBB Başkanı İmamoğlu, "Hem bize hem milletimize güzel bir mesaj çıkar, boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmez. Burada, 'siyaseten Ekrem İmamoğlu kazançlı çıktı, zararlı çıktı' meselesini konuşmuyorum bile. Ülkemiz kazansın, ülkemizin kazanması için de adalet işlesin. Böyle bir dava olmaz. Umarım hızlıca karar çıkar." dedi. Kararın bir an önce çıkmasını beklediklerini ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER