Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi reform paketinde sona geldi

Türkiye'nin son günlerde en çok tartıştığı ekonomik kavramların başında vergi yer alıyor. Konu ile ilgili Bakanlık tarafından yeni bir düzenleme adımı atılacağı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi reform paketinde sona geldi

Türk siyaseti ve ekonomisi son dönemlerde vatandaşlardan ve işletmelerden alınan vergi konusunu tartışıyor. Başta muhalefet kesimi ve ardından vatandaşlardan gelen vergi konusunda yeni düzenleme talepleri ile ilgili gelişmeler yaşanıyor.

BAKANLIK YENİ VERGİ ÇALIŞMALARI ÜSTÜNDE DURUYOR

Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu ortamdan daha iyi bir seviyeye ulaşması adına bir çok politika ve tasarruf paketini devreye sokan Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni bir reform paketi hazırlama süreci içinde olduğu öğrenildi.

ilerleyen günlerde meclise sunulması ön görülen pakette Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulaması, Yurt içi asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi uygulaması gibi başlıklar yer alıyor.

Asgari kurumlar vergisi ile ülkenin alabileceği fakat başka ülkelere giden verginin tahsil edilmesi sağlanacak. Bir diğer konu başlığı olan yurt içi asgari kurumlar vergisinde ise izleyen 5 hesap döneminde işletmelerin bundan daha yüksek vergi ödemeleri gerektiği dönemlerde ödenecek vergiden mahsup edilecek.

Asgari gelir vergisi olayında ise gelir vergisi mükelleflerinin beyanları ile hasılatları arasındaki düzensizliğin daha normal bir hale getirilmesi hedefleniyor.

"AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK"

Bu adımlar haricinde önümüzdeki günlerde vatandaşları bireysel olarak etkileyen vergisel düzenlemeler yaşanması bekleniyor. Konu ile ilgili olarak muhalefet cephesinden az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi önerisi bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER