Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı ticaret yapanlara ağır yaptırımlar için harekete geçti

Son dönemlerde ülke ekonomisini daha iyi hale getirmek için kamu tasarruf tedbirleri gibi uygulamalar hayata geçirilmişti. Bu adım ile sınırlı kalmayan Hazine ve Maliye Bakanlığı caydırıcı yeni önlemler almayı sürdürüyor.

Bakanlık harekete geçti! Elden kira ödemesi ve faturasız işleme af yok

Türkiye'nin ekonomide daha iyi hale gelmesi konusunda önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bakan Mehmet Şimşek'in başında olduğu ekonomi politikalarında geçtiğimiz haftalarda yeni bir seviyeye girilmişti. Vatandaşlarında çok şikayet ettiği kamu harcalamalarında aşırılığın önüne geçilmesi adına en az 3 yıl sürecek tedbir politikaları yürürlüğe sokan Bakanlık günlük hayatta da düzenlemeler yapıyor.

Ticari ve sosyal hayatta yasa dışı para trafiğinin önüne geçilmesi için yeni kararlar alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre kayıt dışı çalışanlara vergi ziyaı cezası artırımlı olarak uygulananak. İlk başta vergi miktarının 1,5 katı olarak uygulanacak ceza 4.5 kata kadar uzayacak.

BAŞKASININ HESABINI KULLANANDA, HESABINI KULLANDIRANDA YANACAK

Geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelen ve konu ile ilgili uyarıların yapıldığı banka hesabı konusu hakkında da ağır cezalar gelecek. İşlem yaparken kendine ait bir banka hesabı kullanmayanlar, ya da banka hesabını başkalarının hizmetine verenlere 25 bin liradan 20 Milyon liraya kadar bir aralıkta ceza kesilecek.

Aynı mantık POS cihazları kullanımında da olacak. Yasa dışı kullanımın tespiti halinde 19 bin 500 tl'den 75 bin TL'ye varan miktarlarda para cezası verilecek.

ELDEN KİRA ÖDEMESİNE AF YOK

Hazine ve Maliye Bakanlığının üzerinde çalıştığı pakette yer alan bir diğer konuda kira ödelemeleri oldu. Ev sahibine kirayı elden veren ve bunun beyanında bulunmayan kişilere de usulsüzlük cezası kesilecek.

Hayata geçirilecek uygulamalar ile hazineye girmesi gereken fakat buhar olan paraların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Çalışmanın kısa zamanda resmiyet kazanması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER