Hazine ve Maliye Bakanlığı gelir beyan etmeyen lüks araç sahiplerini mercek altına aldı

Vrgi konusunda çalışmalarını sıklaştıran ve usulsüzlükleri önlemek adına adımlar atan Hazine ve Maliye Bakanlığı bir konuya daha el attı. Bakanlığın sıradaki konusu ise lüks araçların sahiplerine yönelik oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı gelir beyan etmeyen lüks araç sahiplerini mercek altına aldı

Geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen kamuda tasarruf paketi ile birlikte yeni bir döneme girildiğinin sinyallerini veren Bakan Mehmet Şimşek daha sert bir politika benimseneceğini işaret etmişti.

Bu söylemlerin ardından ülke genelinde usulsüzlük ve vergi kaçırma gibi durumlara karşı topyekün bir mücadele sürecine girilmişti. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığının sıradaki konusu gelir beyan etmediği halde fiyatları çok yüksek tutarlı araçlara binen mükellefler oldu.

"KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELEMİZ HIZ KESMİYOR"

Herhangi bir kazanç gösterimi yapmadığı halde Porsche, Bentley, Ferrari, Lotus ve Maserati gibi lüks araba kullananlar tespit edildi ve bunlara yönelik incelemeler başlatıldı. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Şimşek "Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor. Gelir beyan etmediği halde yüksek harcaması olan mükelleflere yönelik denetimleri yoğunlaştırıyoruz. Vergide adaleti artırmaya yönelik uygulamalarımız devam edecek.

İLK ETAPTA 500 KİŞİ

İlk olarak 500 araç sahibinin vergi incelemesine sevk edildiği bildirildi. Konunun ilerleyen günlerde daha da genişlemesi bekleniyor.

Lüks bir yaşantısı olmasına rağmen vergilerini düzgün vermeyen kişilerin olması halk tarafından da tepki ile karşılanıyor. Vatandaşlar eşit bir düzen olmasını istediklerini ifade ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER