Hazine ve Maliye Bakanlığı altınla kira ödeme tartışmalarına son noktayı koydu

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan bir olay kısa sürede ülke gündemine oturdu. Bir ev sahibinin kira olarak para yerine altın talep etmesi sonrasında Bakanlıktan bu durumun kurallara uygun olup olmadığına dair açıklama geldi.

Bakanlık altınla kira ödeme tartışmalarına son noktayı koydu

Yüksek enflasyon ve beraberinde gelen hayat pahalılığı insanların barınma konusunda büyük problemler yaşamasına neden oldu. Kiracılar ve ev sahipleri arasında yüksek fiyatlar konusu büyük bir anlaşmazlığa neden olurken bazı yerlerde olaylar adli vaka olacak kadar büyüdü.

Ev sahiplerinin kiracılardan istedikleri taleplerine bir yenisi daha eklendi. Bir vatandaş kira ücreti olarak para yerine aylık 7 gram altın istedi. Yaşanan bu durum sonrasında insanlar arasında talebin doğru olup olmadığına dair tartışmalar yapılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altınla kira ödeme tartışmalarına son noktayı koydu

Hazine ve Maliye Bakanlığı altınla kira ödeme tartışmalarına son noktayı koydu - Resim : 2

BAKANLIK ONAY VERMEDİ

Bakanlığın resmi kanalları üzerinden yapılan yazılı açıklamada "Sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi anılan mevzuata aykırılık oluşturmaktadır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için, yukarıda zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir" denilerek altınla kira ödemesinin uygun olmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklaması ile tartışma sona ermiş oldu. Bu ev sahibinin evini Türk lirası üzerinden istediği miktardan kiraya vermek için ilan verebilecek fakat altın isteyemeyecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER