Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kur Korumalı Mevduattan çıkmak istiyoruz

Ülkemizde ekonomik sorunların giderilmesi ve enflasyonla mücadele edilmesi yönündeki çalışmalar devam ediyor. Kur Korumalı Mevduat'tan çıkılması için çeşitli kararlar alınırken Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kur Korumalı Mevduattan çıkmak istiyoruz

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının ülke ekonomisine olan yükünün azaltılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından çeşitli kararlar alındı. KKM'den çıkış için çeşitli önlemler alınırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas'ın Marakeş kentinde politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Marakeş'te Atlantic Council söyleşisinde konuşan Bakan Şimşek, para politikasında düzeltme sürecinde olunduğunu söyledi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KKM ÇIKIŞI

Fas'ta yaptığı konuşmada Kur Korumalı Mevduattan çıkmak istediklerini belirten Bakan Şimşek, mevcut politikanın para politikasının ima ettiğinden daha sıkı olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, beklenen enflasyona göre bakıldığında Türkiye'nin reel faiz sunduğunu, bu durumun da TL'yi çekici kıldığını belirtti. İç talebi daha ılımlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Şimşek, kur korumalı mevduat enstrümanından çıkmak istediklerini kaydetti.

hazine-ve-maliye-bakani-simsek-kur-korumali-mevduattan-cikmak-istiyoruz.jpg

Bakan Şimşek, yaptığı değerlendirmede, “Vatandaşlarımızın bu programın orta vadeli bir çaba olduğunu anlamaları için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çabuk bir çözüm yok. Süreç zorlu geçecek. Tabii ki hiçbir vatandaş ya da şirket vergi artışını sevmez ama bunu gelecekte daha ağır önlemler almamak için yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. Öte yandan KKM'den çıkış için alınacak keskin önlemler alınması da beklentiler arasındaki yerini aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER