Hakan Fidan'dan Hamas lideri Yahya Sinvar için açıklama!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas lideri Yajya Sinvar’ın İsrail’in düzenlediği operasyonda öldürüldüğüne dair iddialar hakkında açıklama yaptı.

Hakan Fidan'dan Hamas lideri Yahya Sinvar için açıklama!

İsrail bugün bir açıklama yaparak Hamas lideri Yahya Sinvar’ın bir operasyon düzenlenerek öldürüldüğünü duyurdu. Bu duyuruda bazı fotoğraflara da yer verildi. Ancak bu bilginin doğru olup olmadığı konusunda şüphe ile yaklaşılınca net bir bilgiye erişilemedi. Hamas tarafı da bunu doğrulayan bir açıklama yapmadı. Bu konu hakkında Dışişleri Bakanı Hakan bir bir açıklamada bulundu.

HAMAS'IN DOĞRULAMASI GEREKİR

Hamas’tan doğrulama gelmesi gerektiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Savaş başladığı andan itibaren biz tarihi uyarılarda bulunmuştuk. Bu savaş orada kalmayacaktı ve daha ileri gidileceğini söylemiştik. Fay hatlarında kırılmalara neden olundu. Bunun da her an artarak devam ettiğini görüyoruz. Henüz Hamas Yahya Sinvar’ın şehit edildiğini açıklamadı. Hamas doğrulamadan bunu bizim kabul etmemiz doğru olmaz.” dedi.

İSRAİL-İRAN SAVAŞI İHTİMALİ

İsrail ile İran arasındaki olası savaşa da değinen Bakan Hakan Fidan, “Bu savaşı yüksek bir ihtimal olarak değerlendirmek durumundayız. Buna biz hem ülke olarak hem de bölge olarak hazır olmalıyız. Bizim bölgede savaş yaygınlaşsın şeklinde bir arzumuz yok. Bu savaşın sona ermesi için yoğun gayretlerimiz oldu ve olmaya da devam edecek. Bölge halklarının güvenlikleri için savaş olmaması lazım. Eğer İran kendi meşru müdaafasını yaparsa ona da bir şey diyemeyiz, haklarıdır.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE HER İHTİMALİ HESAPLIYOR

Türkiye’nin her ihtimali hesapladığını söyleyen Bakan Hakan Fidan, “Devleti ve milleti herhangi bir sürprizler baş başa bırakmamak bizim esas meselemiz. Böyle bir ihtimal gerçekleştiğinde bizim cevap verebiliyor olmamız lazım. Kapasite artırımımız, güvenlik ve istihbarattaki ileri hamlelerimiz ile dünyadaki gelişmeleri çok iyi bir şekilde tahmin edebiliyoruz. Türkiye 20 yıldır bir ateş çemberinin ortasında bulunuyor. Bunun içinden de sağ salim geçmeyi başardık. Bölgede bizim sınırımızdaki ve biraz ötesindeki aktörler daha nitelikli iş birliği arayışı içerisindeler. Türkiye savaş istemiyor ama savaş olacakmış gibi planlarımızı, hazırlığımızı yapmak durumundayız. Bu ülkenin güvenliği için şarttır.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER