HAK-İŞ Ankara'da Filistin için dayanışma gecesi düzenledi!

HAK-İŞ Konfederasyonu Ankara’da “Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı” etkinliği düzenleyerek yaşanan savaşta bir defa daha Filistin’in yanında durduklarını beyan ettiler.

HAK-İŞ Ankara'da Filistin için dayanışma gecesi düzenledi!

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından “Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı” etkinliği yapıldı. Ankara’da gerçekleştirilen etkinlikte İsrail saldırıları karşısında Filistin’in yanında olunduğuna dair mesajlar verildi. Filistin’de yaşananlara dünyanın sessiz kaldığı kaydedilirken HAK-İŞ olarak bir şeyler yapılması gerektiğinin altı çizildi.

HAK-İŞ genellikle işçilerin haklarına yönelik etkinlikler ile gündem oluyordu. Bu sefer HAK-İŞ Filistin davasının sesi oldu. HAK-İş Başkanı Mahmut Arslan yaşanan trajedi karşısında tavırlarının çok net olduğunu belirtti. Arslan konuşmasında Netanyahu’nun yargılanarak mahkum edilmesini istediklerini ifade etti.

“HAK-İŞ olarak bir şeyler yapmamız lazım”

Yaşanan katliamlar karşısında tüm dünyanın, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, AB ve Arap Birliği'nin sessiz kaldığını belirten Arslan “Filistin'de yaşananları uluslararası güçler ne yazık ki sadece seyrediyorlar. Bunların hepsi bizleri derinden yaralıyor. Bazen, bu kadar da olur mu, diyoruz. Dünya tüm yaşananlara sessiz. HAK-İŞ olarak bir şeyler yapmamız lazım“ şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Ankara'da Filistin için dayanışma gecesi düzenledi!

“Büyük HAK-İŞ ailemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Arslan, HAK-İŞ olarak, Filistin davasını tarihimizin ve inancımızın bize yüklediği önemli bir sorumluluk olarak görmekle birlikte aynı zamanda bir insan hakları örgütü olmamız dolayısıyla da Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizin onurlu mücadelesinde her zaman yanlarında durduklarını ifade etti.

Arslan, “1 yıl içerisinde HAK-İŞ Konfederasyonumuz, sendikalarımız, mensuplarımız, mütevazı bütçeleri ile teşekkürü ve takdiri hak eden bir yardım kampanyası yürüttüler. Büyük HAK-İŞ ailemize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çabalarınızı takdirle ve şükranla karşılıyorum. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

“Filistin'de 100 yıldır acı, kan ve gözyaşı hüküm sürdü”

Arslan, Osmanlı Devleti'nin Filistin'den çekilmesiyle birlikte bu toprakların her zaman kan ve gözyaşı ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Filistin'de 100 yıldır acı, kan ve gözyaşı hüküm sürdü. HAK-İŞ olarak bütün etkinliklerimizde bu katliamları, insan hakları ihlallerini ve İsrail'in tüm yaptıklarının hesabının sorulmasını, Netenyahu'nun uluslararası mahkemelerde yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” taleplerini yineledi.

“Daha fazlasını yapmalıyız.”

Türkiye'nin dünyada örnek bir duruş sergilediğini belirten Arslan, konuşmasında “Kardeşlerimiz, evlatlarımız, kızlarımız gözlerimizin önünde katlediliyor. Biz bunun mazeretini bulamayız. Yaptıklarımız elbette ki önemli ama daha fazlasını yapmalıyız. Yaptıklarımız takdire şayan. Yardım kampanyamıza bağışlar devam ediyor. Gazze düşerse bilin ki İstanbul da, Konya da düşer. Gazze bu toprakların güvencesi ve garantisidir” ifadelerine yer verdi.

HAK-İŞ Ankara'da Filistin için dayanışma gecesi düzenledi! - Resim : 2

Filistin’in temsilen etkinliğe bazı katılımcılar da katılarak teşekkürlerini sundular. Ayrıca video mesajlar da yayınlanarak bu mesele konusunda net bir tavır sergilendi. Filistin davasının bugünün meselesi olmadığına vurgu yapılırken HAK-İŞ’in yardım kampanyası çerçevesinde bağışların toplanmaya devam edildiği hatırlatıldı. Bu bağışlar ile Gazze’ye yardımlar yapılıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER