Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı istifa etti!

Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı içerisinde yer alan Gelecek Partisi'nde istifa yaşanıyor. Partinin Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç yaptığı yazılı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı istifa etti!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu ve Genel Başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nden gelen şok istifa haberi gündeme bomba gibi düştü. 2019 yılının son günlerinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan parti, 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde halk arasında 6'lı masa olarak bilinen Millet İttifakı içerisinde yer almıştı. Yaptığı ittifak sonucu CHP listesinden 10 milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sokan parti, mecliste Saadet Partisi ile ittifak yaparak TBMM'de grup kurmuştu.

GELECEK PARTİSİ ANKARA İL BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI

Gelecek Partisi için başarılı sayılabilecek bu sürecin ardından 2024 Yerel seçimlerinde partinin nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyor. Bu kapsamda bir çok şehir ve ilçede adaylarını çıkaran parti seçimlerin kaderini belirleneceği şehirlerden olan Ankara'da aday çıkarmayarak Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından Gelecek Partisi Ankara İl Başkanlığı'ndan bir istifa haberi geldi.

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı istifa etti!

Partinin Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini açıkladı. Tokaç açıklamasında partisinin CHP ile beraber izlediği politikadan dolayı bu kararı aldığını ifade etti. Açıklamasında partisi için “Genel seçimlerde tek başına bağımsız girmesini arzu etmemize rağmen, ittifak modeliyle seçimlere girmiş ancak altılı masa ve CHP birlikteliğinin seçmenimiz açısından ağır sonuçları ile karşı karşıya kalmıştır” diyen Tokaç istifa kararını ise “İç muhasebe, ortak anlayışında akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğunu partinin salt Erdoğan düşmanlığına haiz muhalefet dar bir kadronun kontrolünde olduğunu üzülerek görmüş ve yaşamış bulunmaktayım” diyerek duyurdu.

“YETERLİ OLGUNLUĞA ULAŞMAMIŞ YÖNETİCİLERİN İHTİRASLARINDAN DOLAYI”

“Maalesef siyaseten yeterli olgunluğa ulaşmamış yöneticilerin anlayışı ve gereksiz ihtiraslardan dolayı, hiçbir zaman görev ve makam talep etmediğim gelecek partisindeki Ankara İl Başkanlığı görevimden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşıyorum” ifadelerini kullanan Tokaç'ın bu kararı seçime günler kala şaşırtıcı bir hamle olarak yorumlandı.

SONRAKİ HABER