Fatih Ünal kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti'nin önemli isimlerinden Fatih Ünal'ın adı yerel seçimler yaklaşırken yeniden gündem oldu. Adı Ankara'da Keçiören Belediye Başkan adaylığında geçen Ünal'ın hayatı ve siyasi kariyeri araştırılmaya başlandı. Peki, Fatih Ünal kimdir, nereli, kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Fatih Ünal kimdir, nereli, kaç yaşında?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken AK Parti'nin belediye başkan adaylarının kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Ankara'da, AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkan adayı olarak ismi geçen kişilerden biri de Fatih Ünal oldu.

Ünal'ın adının gündem olması ardından hayatı ve siyasi kariyeri araştırılmaya başlanırken, Haber Ankara okurları için Fatih Ünal'ın merak edilenlerini derledik. İşte, Ünal'la ilgili detaylar…

FATİH ÜNAL KİMDİR?

Fatih Ünal, 1976 yılında, Çanakkale'de dünyaya geldi. İlkokulu Balıkesir ve Edirne'de tamamlayan Ünal, ortaokul ve lise eğitimini ise Edirne İmam Hatip Lisesi'nde başarıyla bitirdi.

Üniversite için Ankara'ya giden Ünal, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesine girdi ve eğitimini başarıyla tamamladı. Selçuk Üniversitesi Kamu İdare Hukuku dalında da yüksek lisans yapan Ünal, eğitimini başarıyla bitirdi.

2001 yılında avukatlık stajını tamamlayan Fatih Ünal, AK Parti'nin kuruluşundan itibaren önemli görevlerde yer aldı. 2002-2005 yılları arasında MKYK üyesi olarak, 2005-2008 yılları arasında da MKYK ve MYK üyesi olarak genel başkan yardımcısı unvanı ile AK Parti'de görev yapan Ünal, 2009 yılındaki yerel seçimler ardından Keçiören’den Ankara İl meclis üyesi olarak çalışmaya başladı.

AK Parti için Ankara'da yerel yönetimlerde çeşitli görevler alan Ünal, Hu-der, Adalet-Der, Hukukun Üstünlüğü Derneği gibi hukuk derneklerinde üyelik ve kurucu üyeliklerinin yanı sıra Ankara barosu seçimlerinde ve Genel, Yerel seçimlerde, Referandumda hukukçu sıfatıyla aktif olarak yer aldı.

Halen Keçiören Belediye Meclis Üyeliği faaliyetlerini yöneten Fatih Ünal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER