Fatih Altaylı: Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olursa rakibini ezer geçer

Türkiye'de erken seçim tartışmaları tüm hızı ile devam ederken olası bir seçimde muhalefetin adayı olacak isimler de gündeme geliyordu. Gazeteci Fatih Altaylı konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı: Mansur Yavaş aday olursa rakibini ezer geçer

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeniyle son dönemde yeniden erken seçim çağrıları gündeme taşınırken olası bir seçimde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları da yeniden başlamıştı. İstanbulm Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri gündeme geliyordu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI, OLUR MU?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı Cumhurbaşkanlığı seçim anketlerinde ilk sıralarda yer almaya devam ederken aday olup olmayacağı tartışılıyordu. Konu hakkındaki tartışmalara gazeteci Fatih Altaylı'da katıldı.

Fatih Altaylı yapmış olduğu açıklamasında "Mansur Yavaş, en az Ekrem İmamoğlu kadar güçlü. Erken seçimde Cumhurbaşkanı Adayı olursa rakibi kim olursa olsun ezer geçer." çıkışı ile büyük yankı uyandırdı. Son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi gündeme taşınmış, hatta gazeteci Şaban Sevinç tarafından yapılan açıklamada Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddiası gündeme taşınmıştı. Başkan Yavaş, bu açıklamaya sert tepki göstermiş ve Sevinç'in amacının CHP'yi karıştırmak olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER