Eylül ayının ilk kabine toplantısı bugün yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların katılımı ile gerçekleştirilecek toplantı Eylül ayının ilk kabine toplantısı olacak.

Eylül ayının ilk kabine toplantısı bugün yapılacak

Hükümetin gündem maddelerini konuşmak, alınacak kararları belirlemek ve yol haritası çizmet adına 15 günde bir düzenlemiş olduğu kabine toplantısı için gözler Eylül ayı tarihine çevrilmişti. Hatırlanacağı üzere son kabine toplantısı Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmış, toplantı Ankara dışında yapılan ilk kabine toplantısı olarak tarihe geçmişti.

25 Ağustos 2024 tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından gözler yeni kabine toplantısına çevrilmişti. Beklenen açıklama yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının bugün yani 9 Eylül 2024 Pazartesi günü gerçekleştirileceği açıklandı. Kabine toplantısında yine çok önemli konuların gündeme alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ! KABİNEDE BUGÜN HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Kabine toplantısında bugün yine birbirinden önemli gündem maddelerinin ele alınması bekleniyor. Kabine toplantısının her zaman olduğu gibi öğleden sonra toplanması beklenirken gündemdeki en önemli konunun ise terörle mücadele olması bekleniyor. TSK tarafından sınırlarımızın dışında Irak ve Suriye'de terör unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kabineye bilgi sunulacağı belirtildi.

Açıklanan Orta Vadeli Ekonomi Programı, enflasyonla mücadele ve programın yankıları da kabinede ele alınacak konular arasında yer alırken dış politikada da tüm dünyada yankı uyandıran Türk asıllı Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail güçleri tarafından öldürülmesi, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırılar masada konuşulacak. Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her zaman olduğu gibi ulusa sesleniş konuşması yapılarak alınan kararlar ve gündeme dair değerlendirmeler açıklanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER