Adnan Beker, 2019 yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi meclis üyesi olarak tercih edilen isim olmuştu. Şuanda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grup başkan vekilliği görevini üstlenen Beker, 2023 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den Ankara milletvekili seçilmişti.
CHP'YE KATILDI
Kasım 2023 tarihi ile Beker İYİ Parti'den istifa etmişti.
Geçen hafta kulislerden gelen bilgiler doğrultusunda Beker'in CHP kanadına geçiş yapacağı konuşuluyordu. Bugün ise bu kulis bilgisi resmi olarak doğrulanmış oldu.
Beker, bugün ki grup toplantısında CHP'ye katıldığını duyurdu. Beker'e altı oktan oluşan rozetini Genel Başkan Özgür Özel taktı.
ALTILI MASAYA KARŞI ERDOĞAN'I DESTEKLEMİŞTİ
28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin adayı Kemal Kılıçdaroğlu yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy kullandığını söyleyerek tepkilerin hedefi haline gelmişti.
Beker, katıldığı televizyon programında Altılı Masa'yı eleştirmiş ve “Seçimin kaybedildiği gece oradaydım. Herkes oradaydı. Bütün genel başkan yardımcıları filan. Cenaze evi gibiydi, herkes çok üzgündü. Meral Hanım’ın da morali çok bozuktu. Tek üzülmeyen bendim. Kemal Bey’e oy vermedim. Oy da istemedim. 14 Mayıs’ta oy kullanmadım, 28 Mayıs’ta Tayyip Bey’e oy verdim. Kime vereyim, başka bir aday yok ki. Bunlar bizim Pursaklar Belediyesi’ni yönetemezdi, ne anlatıyorsunuz ya! Tayyip Bey’den başka aday yoktu ki, kime verelim?” ifadelerini kullanmıştı.
Beker'in taban tabana zıt olan iki parti arasında mekik dokuması yeniden siyasi koridorları alevlendirecek gibi gözüküyor.