Erbakan'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt! Gölge değiliz

YRP Lideri Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kaybettirmek için çalışıyorlar'' sözlerine yanıt verdi, gölge olmadıklarını ve rekabete girdiklerini belirtti.

Erbakan'dan Erdoğan'ın sözlerine yanıt! Gölge değiliz

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundu.

YRP ve Cumhur İttifakı arasındaki gerilime değindiği açıklamalarında Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitingi sırasındaki sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sırasında, “Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz” ifadelerini kullanmıştı. YRP Lideri Erbakan bu sözlere karşılık, ‘'AK Parti’nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. ‘Bize verdiğiniz oylar AK Parti’ye gidecek, Tayyip Beyle anlaştık’ demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum.” dedi.

500 bin parti üyesine yaklaştıklarını da kaydeden Erbakan, Erdoğan'ın “siyasi şantaj” ve “zübük” söylemlerini de üzerlerine alınmadıklarını söyledi.

BİR URFA MESELESİ…

Erbakan, Gazeteci Saymaz'a Şanlıurfa'da AK Parti ile yaşanan aday polemiğine de değindi. Erbakan, YRP'nin aday çıkarmasının İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu'na kazandıracağı şeklindeki eleştirilere yönelik, ‘’Vatan, millet ve beka için hareket ediyorsak Urfa’da Ak Parti adayı çekilsin. Çünkü Urfa’da DEM Parti’ye kazandırmış olacağız'' diye konuştu.

‘’ŞARTSIZ TESLİM OLMUŞ BİR PARTİ DEĞİLİZ''

AK Parti Başkanvekili Efkan Ala'nın ‘’YRP, Cumhur İttifakı'nda değil'' sözlerine yönelik ise Erbakan, ‘’Biz Cumhur’a girerken dedik ki; ‘Noter makamı olacak parti değiliz.’ Mutabakat metnimiz var. Biz şartsız teslim olmuş parti değiliz. Eğer ‘Bu şartlarda sizi Cumhur İttifakı’nda saymıyoruz’ diyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok.” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalırken Yeniden Refah Parti'si ve AK Parti arasındaki sular ısınmaya devam ederken, Erbakan'ın sözlerinden sonra AK Parti cephesinden ne yanıt geleceği de merak konusu oldu.

Yerel seçim için geri sayımın devam ettiği günlerde, YRP'nin seçim politikaları da gündem olmayı sürdürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER