Emine Erdoğan’dan Ukrayna Kiev’de düzenlenen 4. Lider Eşleri Zirvesi'ne videolu mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 4. Lider Eşleri Zirvesi’ne videolu mesaj gönderdi. Mesajında bu yılın en temel konusunun çocuk güvenliği olduğunun altını çizen Emine Erdoğan savaşın karanlık yüzüne de değindi.

Emine Erdoğan, Kiev’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Lider Eşleri Zirvesi için bir video gönderdi. Çocukların geleceğin tamamını oluşturduğunu ifade eden Emine Erdoğan Ukrayna, Suriye ve Gazze’deki çatışmalara vurgu yaptı.

UKRAYNALI 1.500 ÇOCUĞA EV SAHİPLİĞİ

Emine Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebi ile Türkiye’nin bin 500’e yakın Ukraynalı çocuğa ve refakatçisine ev sahibi yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ukrayna, Suriye, Gazze ve diğer tüm çatışma bölgelerinin çocuklarına savaşmak veya ölmek haricinde insan onuruna yakışır bir gelecek borçlu olduklarını bildirdi.

ZİRVENİN ANA TEMASI

Emine Erdoğan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu yıl 4'üncüsü "Çocuk Güvenliği" başlığıyla düzenlenen Lider Eşleri Zirvesi'ne bir video mesaj gönderdi. Video mesajında bu seneki zirvenin ana temasının "çocuk güvenliği" olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "Ne acı ki bugün yaşadığımız dünyada çocukların yaşam hakkını korumak, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümelerini sağlamak küresel bir sınava dönüşmüş durumda. Halbuki insanlığın geleceği çocukla filizlenir" dedi.

BU YILIN BAŞLIĞI "ÇOCUK GÜVENLİĞİ"

Çocukların çok değerli olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, yayımladığı mesajın devamında böyle bir yeryüzünde çocukları korumak için atılacak bütün adımların çok değerli olduğunun altını çizdi. Lider Eşleri Zirvesi’nin sonuncusu 2023 yılında Savaşın Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisi başlığı ile yapılmıştı. 2024 yılı zirve başlığı Çocuk Güvenliği oldu.

Kaynak: İHA