Emeklinin gözü Beştepe'de! Kabine toplantısı bugün yapılacak

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü bugün Beştepe'de yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Maaş zammı beklentinin altında kalan emekliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı kararı bekliyor.

Emeklinin gözü Beştepe'de! Kabine toplantısı bugün yapılacak

2024 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, bugün saat 14.00'da, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

Milyonlarca emeklinin gözü ise Beştepe'deki toplantıya çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ardından memur ve emeklinin maaş zam oranları belli olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranları beklentinin aktında kaldı. Memur emeklisi yüzde 49,25 oranında zam alırken SS ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise 37,57 oldu.

Emeklinin gözü Beştepe'de! Kabine toplantısı bugün yapılacak

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin mağduriyetini gidermek için farklı formüller masaya yatırılırken bugün gerçekleşecek Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çözüm önerileri sunulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7 bin 500 lira tutarındaki en düşük emekli aylığında iyileştirme ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zam oranlarına ilişkin sunum yapacak.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Öte yandan, Kabine toplantısının en önemli gündem maddelerinde biri de terörle mücadele olacak. Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerin şehit olması ardından terörle mücadeleye yönelik çalışmalar ele alınacak.

Merkez Bankası politikaları da yine toplantıda masaya yatırılacak bir diğer konu olurken İsveç'in NATO üyelik sürecindeki yeni gelişmeler de değerlendirilecek. Kabine üyeleri, İsveç'in NATO üyeliğinin Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilmesi ardından önümüzdeki günlerde Genel Kurul'a gelmesi sürecini inceleyecek.

Son olarak toplantıda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tartışılacak ve iki taraf için de ateşkesin sağlanabilmesi için Türkiye'nin atması gereken diplomatik adımlar değerlendirilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER