Ekrem İmamoğlu Meral Akşener'in açıklamaları hakkında konuştu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından

Ekrem İmamoğlu Meral Akşener'in açıklamaları hakkında konuştu!

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından “Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum.” şeklinde açıklamalara yer verilmişti. Yapılan bu açıklamalara bugün Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıt verdi.

"İNCİNDİM, KIRILDIM!"

Sunucu tarafından İmamoğlu'na yöneltilen "Meral Akşener birden bire size ciddi suçlamalar yükledi. Sizin aranız neden açıldı?" sorusuna İmamoğlu tarafından verilen yanıt şu şekildeydi;

"Hiçbir şekilde ben üstüme alınmadım bu sözlerle ilgili. Seni hedef alıyor diyorlar. Üzüldüm, üzülüyorum. Sözler söylenebilir. Meselenin daha da geçmişi vardır. Üzerime hiç alındığım tarafı yok. Ama gün gelir abla-kardeş karşılıklı konuşulur halledilir. Sert söylemler, ifadeler,rota değişimi bir parti için doğaldır. Bunun muhattabı biz değiliz. Bu meselenin 3 aşaması var. Genel İrade Kurulu karar alıyor. Biz kendi adayımızı çıkaracağız. Ümit bitmiş midir? Siyasette ümit bitmez. İyi Parti'nin Grup Başkan Vekili, Ekrem İmamoğlu'na gelip diyor ki "başka yol bulamaz mıyız?" diye. Ben olabilir dedim ama kabul görür mü dedim. Bu çalışma yapıldı bana iletildi. Salı günü biz Özgür Özel ile buluştuk. İYİ Parti Grup Başkan Vekili görevden alındı diye bize haber geldi. Sayın Meral Akşener ile abla-kardeş olarak yönettiğimiz bir süreç var. 2024 Mart ayında bitiyor. Biz oraya kadar müttefikiz. Benim Meral Hanımla en son samimi bir sohbetim oldu. Yarım saate yakın telefonda konuştuk. 'Ben her zaman buradayım' dedim. Bazı sözleri beni incitti ama abla-kardeş olarak çözeriz bunu."

“ARAM BOZUK DEĞİL!”

Bununla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarının nasıl olduğu hakkındaki sorulara da "Benim Sayın Kılıçdaroğlu ile aram bozuk değildir. Ankara'ya gitsem görüşürüm. Umarım yapabiliriz. Aile meselelerimi dışarda konuşmam. Bir derdim varsa partimin şehrimin lehine ne düşünüyorsam kendileri ile paylaşırım." şeklinde açıklamalar ile yanıt verdi.

SONRAKİ HABER