Ekim 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Kabine toplantısı gündemin önemli konuları yer alıyor. Kabine toplantısının ardından çıkacak kararlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak edilirken gözler ekim ayında yapılacak olan toplantıya çevrildi.

Ekim 2023 Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?

Ekim ayının ilk Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Kabine toplantısının tarihi ve görüşülecek konu başlıkları merak edilirken pek çok soruya da yanıt aranmaya başladı. Kabinede görüşülecek konuları merak edenler, ''Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta, hangi konular görüşülecek?'' sorularını gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantısı sonrası yapacağı açıklama merak edilirken özellikle emekli zammı için çıkacak karar beklenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, iki haftalık periyotlar halinde bir araya gelirken kritik konuların ele alındığı toplantıda alınacak kararlar merak ediliyor. Kabineden çıkacak yeni kararlar beklenirken bir yandan da bir önceki Kabine toplantısında alınan kararların detaylandırılması bekleniyor.

EKİM AYI KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

İki haftada bir düzenlenen Kabine toplantısının ekim ayında ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında son olarak 26 Eylül Salı günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için bekleyiş devam ediyor. Son olarak AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerini duyurmuştu.

ekim-2023-kabine-toplantisi-ne-zaman-saat-kacta-hangi-konular-gorusulece.jpg

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili Kabine toplantısını işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." ifadelerini kullandı. Kabine Toplantısı'nın tarihi merak edilirken yeni dönemin 9'uncu Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 9 Ekim Pazartesi 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Toplantının saat 15.30'da başlaması bekleniyor.

EKİM 2023 KABİNE TOPLANTISI KONULARI NELER?

Enflasyonla mücadele adımları, emekli maaşlarına yönelik düzenleme gibi konuların görüşülmesinin beklendiği toplantıda öncelikli gündem maddelerinin ise ekonomiden yana olacağı tahmin ediliyor. Toplantıda, iç ve dış siyasetteki gelişmeler ele alınacak. Kritik gündem başlıklarını ele almak üzere 9 Ekim Pazartesi günü toplanacak Kabinenin ardından detaylarının saat 19.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER