Edirne Milletvekili Ediz Ün CHP'den istifa etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün partisinden istifa ettiği açıklandı.

Edirne Milletvekili Ediz Ün CHP'den istifa etti!

CHP’de son günlerde tartışılan isimlerden birisi olan Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün partisinden istifa ettiği açıklandı. Edin Ün’ün istifası CHP tarafından açıklandı. İstifa talebinin Edin Ün’den geldiği açıklanırken hakkındaki adli süreç tamamlandığında CHP’ye dönüşüne karar verilecek.

ÖZGÜR ÖZEL TALİMAT VERMİŞ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Edirne Milletvekili Ediz Ün ile alakalı olarak bir talimat verdiği açıklandı. Bu talimat gereği Ediz Ün ile CHP Grup Başkanvekilleri bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu görüşme neticesinde Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün istifa etmesine dair karar verildiği bildirildi.

AÇIKLAMA YAPILDI!

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Hukuki sürecin sonucuna göre Sayın Ün'ün partimize geri dönüp dönmeyeceğine karar verilecektir" denildi.

Ediz Ün’ün CHP’den istifası ile beraber CHP’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 128’den 127’ye düştü. Ediz Ün bu süreçte Bağımsız Milletvekili olarak görev yapacak. Şu anda TBMM’de 8 Bağımsız Milletvekili bulunuyor. Ediz Ün’ün de aralarına katılması ile bu milletvekillerinin sayısı 9’a yükseldi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER