Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama açıklaması!

İsrail’in Lübnan’da Birleşmiş Milletler’e ait güçleri hedef alması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak İsrail’i kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e kınama açıklaması!

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında sınır tanınmıyor. Sivilleri hedef alan İsrail bugün Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) de saldırı düzenledi. Yapılan bu saldırı uluslararası kamuoyunun tepkisini çekerken Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da yazılı bir açıklama ile İsrail’e tepki gösterdi.

İsrail’in attığı her adımın cezasız kalmasından dolayı bu saldırılara cesaret edebildiğinin belirtildiği açıklamada İsrail’e yönelik kınama ifadelerine yer verildi. UNIFIL güçleri arasında Türkiye’Nin de destek verdiği belirtilirken 5 personelin orada görev yaptığı kaydedildi.

İSRAİL’E TEPKİ GÖSTERİLDİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsrail’in, Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısını kınıyoruz" denildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, Lübnan’da konuşlu UNIFIL karargahına yönelik saldırısının kınandığı bildirildi. İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’da sivil halka yönelik katliamlarının ardından BM güçlerini hedef almasının, attığı her adımın cezasız kaldığı algısının bir tezahürü olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uluslararası toplum, İsrail’in hukuka uymasını sağlamakla yükümlüdür. Ülkemiz UNIFIL Deniz Görev Gücü’ne bir korvet/fırkateyn ve UNIFIL karargâhına ise 5 personel ile katkı sağlamaktadır. Bölgemizde barışın tesisi için uluslararası hukuk çerçevesindeki tüm girişimlere destek vermeyi sürdüreceğiz."

İsrail’in bölgede çatışmaların yayılmasını hedefleyen politikası artık ciddi anlamda sorgulanmaya başlanırken Türkiye yapılan saldırılara sessiz kalmıyor. Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı sık sık açıklama yaparken diplomasi kanalı da kullanılıyor. Türkiye barışın tesisi için yapılacak tüm girişimlere destek olunacağını yapılan açıklama ile bir defa daha deklare etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER