Dışişleri Bakanlığı'ndan Birleşmiş Milletler'e İsrail tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Birleşmiş Milletler’e İsrail konusunda adım atmadıkları için tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Birleşmiş Milletler'e İsrail tepkisi!

İsrail’in savaş adı altında sivilleri ve Birleşmiş Milletler güçlerini hedef alıp saldırmasına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Bakanlıktan yazılı bir açıklama yapılarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İsrail’in saldırılarını engelleme yükümlülüğü olduğunu duyurdu. BM Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin bulunması ve bu ülkenin İsrail’e destek çıkması ile BM’nin İsrail’e herhangi bir yaptırımı gerçekleşemiyor.

Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne görevini hatırlattı. Ayrıca yapılan açıklamada İsrail’e silah temin eden ülkelere karşı ortak bir tavur gösterilmesi istendi. Açıklamanın yaşanan son gelişmeler ile ilgili olduğu kaydedildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), bölgenin güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla görevlendirilmiştir. İsrail’in savaşı bölgeye yayma saikiyle hareket ettiği dikkate alındığında, UNIFIL’in rolü daha da fazla önem arz etmektedir. İsrail’in UNIFIL’e düzenli olarak saldırması, Netanyahu hükümetinin Lübnan’a yönelik işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun bir delilidir. BM Güvenlik Konseyi’nin her bir üyesi, bizzat görevlendirdikleri BM güçlerine karşı İsrail’in saldırılarına engel olmakla yükümlüdürler. Tüm devletleri, İsrail’e ve İsrail’i silahlandıran ülkelere karşı ortak bir tutum takınmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

İsrail ile alakalı olarak BM’nin herhangi bir yaptırım uygulayamaması bölgede İsrail’i daha da cesaretlendiriyor. İsrail hem Gazze’ye hem de Lübnan’a saldırıyor. İsrail’in bu saldırılarında özellikle silahsız masum siviller hedef alınıyor. İnsanlar yurtlarından edilirken İsrail saldırılarını her geçen gün daha da artırıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER