Dışişleri Bakanlığı: "Lübnan'daki vatandaşların tahliyesi 9 Ekim'de yapılacak"

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’daki vatandaşlar için açıklama geldi. Bakanlık, yaptığı açıklamasında Lübnan’dan ayrılmak için başvuran vatandaşlar için deniz yolu tahliyesinin 9 Ekim’de yapılacağı duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı: "Lübnan'daki vatandaşların tahliyesi 9 Ekim'de yapılacak"

Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan’da bulunan vatandaşların tahliyesinin 9 Ekim’de denizyolu ile yapılacağı duyuruldu. Bakanlığın duyurusuna göre Lübnan’dan ayrılmak için başvuran vatandaşların tahliyesi deniz yolu ile 9 Ekim tarihinde yani yarın yapılacak.

TAHLİYE İŞLEMLERİ DİĞER GÜNLER DE DEVAM EDECEK

Öte yandan yapılan açıklamanın devamında Konsolosluk Çağrı Merkezi ile iletişime geçen vatandaşlarla da tahliye işleminin detaylarının aktarılacağı ifade edildi. Gerektiği halde tahliye işlemlerinin ertesi günlerde de devam edebileceği belirtildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakanlık 9 Ekim’de yapılacak deniz yolu tahliyesi için şunları söyledi:

“Bu çerçevede, Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimizin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülmektedir. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan’a nakledeceklerdir”

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamasında hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Lübnan’da bulunan vatandaşların ülkemize vardığı sırada olabilecek ihtiyaçlarını karşılanması yönündeki tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtilirken, insani yardımların da Lübnan’a nakledileceği ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER