Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara'da Suriyeli heyetle görüştü

Ankara'nın siyasi gündemindeki yoğunluk devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Başkent Ankara'da Suriyeli heyetle görüştü. Görüşmeye ilişkin detaylar merak konusu olurken beklenen açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara'da Suriyeli heyetle görüştü

Türkiye'nin dış siyaset masasında gündem yoğun. Dış siyasete ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken Başkent Ankara'da sıcak gelişmeler yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa ile Ankara’da görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da diplomatik görüşmelerde bulunurken bu görüşmelere ilişkin detaylar da kamuoyunun gündeminde yer aldı. Kamuoyunun dış siyasete ilişkin Dışişleri Bakanlığının resmi X (Twitter) sosyal medya hesabından yapılan diplomatik temaslarına ilişkin paylaşım yapıldı.

BAKAN FİDAN ANKARA'DA SURİYELİ HEYETLE GÖRÜŞTÜ

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Bakan Fidan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ankara'da Suriyeli heyetle görüştü

Gerçekleşen toplantıda, Suriye ihtilafına ilişkin güncel gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, Suriye’de 2254 sayılı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararı temelinde kapsamlı bir siyasi çözümün önünü açacak anlamlı, gerçekçi diyalog ve müzakere çabalarına Türkiye'nin desteği yinelendi. Görüşmenin sona ermesinin ardından dış siyasetteki gelişmeler de takip edilmeye başlandı.

SONRAKİ HABER