Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan’daki patlamaları değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan’da meydana gelen peş peşe patlamalara değindi. Savaşın devam eden bir uzantısı olduğunu ifade eden Bakan Fidan, Esad’la görüşmeye de hazır olduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan’daki patlamaları değerlendirdi

Dışişleri Bakanı Fidan konuk olduğu Editör Masası’nda önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in savaşın başladığı dönemde ilk olarak Gazze’ye daha sonra da Lübnan’a yöneldiğini belirtti.

Bakan Fidan, Lübnan’da son dönemlerde meydana gelen patlamaların istihbarat operasyonları ile ilgili olduğunun altını çizdi.

“HÜKÜMETİMİZİN DE GÜNDEMİNE GETİRİLDİ”

Siber güvenlikle ilgili Türkiye'de kurumlarda büyük bir farkındalık var olduğuna dikkat çeken Bakan Fidan, "Burada biliyorsunuz Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bir genel müdürlüğümüz var aslında bu konuyla ilgilenen. Diğer taraftan Milli İstihbarat Teşkilatı siber güvenlikle ilgili konularda oldukça yetkin kabiliyetleri var. Emniyet Teşkilatımızda yetenek var. Şimdi esas itibarıyla müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi. Cumhurbaşkanımız Milli Güvenlik Kurulu'nda da yapılan tartışmalar neticesinde yani bunun artık olması gerektiği konusunda bir irade koydular. İnşallah çok yakın zamanda bunun hayata geçeceğini göreceğiz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI İRADEYİ KOYRDU

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduğuna yönelik açıklamalarını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız bunun artık olmasına dair bir irade koydu" dedi.

Görüşmelerin bir süredir dolaylı olarak devam ettiğini dile getiren Fidan, "İstihbari ve askeri çeşitli formatlarda görüştük. Bizim özellikle 2017'den itibaren Astana formatı ve Ruslarla yaptığımız askeri mutabakat neticesinde dondurulmuş bir savaş var artık, çatışma yok, sessizlik ortamı var. O zamandan beri belli konuların kalıcı çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini düşündük" diye konuştu.

Bakan Fidan, yaptığı açıklamasının devamında Suriyelilerin 3 milyondan fazlasının ülkemizde olduğunu 5 milyonun da o bölgede rejim kontrolü dışında yaşadığını söyledi. Bölgede belirli bir sistemin kurulmaması durumunda 5 milyon Suriyelinin de Türkiye’ye gelebileceğini belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER