Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ikili görüşmelerine tüm hızı ile devam ederken Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefonda görüştü. Gazze'de yaşanan son durum masaya yatırıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Türkiye Gazze'de yaşanan olayları dünya gündemine taşımaya devam ederken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu kapsamda Katarlı mevkidaşı Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Gazze'de yaşanan insanlık durumu ve ateşkes müzakeresi ele alındı.

HAKAN FİDAN FİLİSTİN GÖRÜŞMELERİNE DEVAM EDİYOR!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefonda görüştü. Görüşmede Gazze'deki son durumu ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan'ın, Katarlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas ve İsrail arasında devam eden ateşkes müzakerelerindeki son gelişmeler ve Gazze'deki durum ele alındı.

İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşın ilk gününden itibaren Filistin'e destek veren Türkiye yaşanan dramı dünya gündemine taşımaya devam ediyor. İki ülke arasında ateşkes sağlanması amacıyla Türkiye sık sık devreye girerek müzakarelerde yaşanan gelişmeler hakkında diğer ülkelerle sıcak temasını sürdürüyor. Bu kapsamda Hakan Fidan diğer ülkelerin Dışişleri Bakanları ile ikili görüşmelerde bulunarak yaşanan son gelişmeleri aktararak bilgilendirmede bulunarak konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER