Devlet Bahçeli: “Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin”

MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Anayasanın ilk dört maddesinden terör örgütü ele başı Öcalan’a ilişkin önemli ifadeler kullanan Bahçeli, devletin terörle masaya oturmasını hiç kimsenin beklememesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli: “Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin”

Devletin terörle masaya oturamayacağını ifade eden Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasa açıklamasına tepki göstererek, “Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır" dedi.

TBMM Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşarak direkt isim vermeden Kurtulmuş’a tepki gösterdi.

“HER TÜRLÜ TARTIŞMANIN DIŞINDADIR”

Bahçeli yaptığı açıklamasında anayasanın ilk dört maddesinin her türlü tartışma dışında olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır”

“TEK TARAFLI İLAN ETSİN

“Bahçeli, açıklamasının devamında devletin terörle masaya oturmasını hiç kimsenin beklememesi gerektiğini ifade ederek, “Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından bile geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler” açıklamasını yaptı.

MHP Lideri Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar kısa süre içerisinde gündem olurken, DEM Partililerle tokalaşmasına ilişkin de uzattığı elin hesapsız ve iyi niyetli bir el olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER