MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP'ye kayyum atanacağı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu. Paylaşımında, "Bir kaşık suda fırtına çıkaranların niyeti halis ve hakkaniyetli değildir. CHP’ye kayyum hem doğru değil hem de mümkün değildir" diyen Bahçeli açıklamasını Twitter üzerinden yaptı.
Bahçeli şunları kaydetti:
-Türkiye’mizin ortak akıl ve ortak yaşama azmi uzun süredir tehdit altındadır. Toplumsal düzen ve siyasi istikrar ile rejim ve yeni hükümet sistemi yalan, iftira ve ihanet karışımından mülhem tahrip ve tahrik akınına maruzdur.
-Milli Eğitim Bakanımız yalnız değildir, CHP Genel Başkanı’nın iğrenç sözleri bumerang gibi kendisine dönmüş ve şahsıyla örtüşmüştür.
-Öğrencilerimizin velileri evlatlarına sahip çıkmalıdır. Okuyan-okumayan her çocuğumuz çok değerlidir. Onların geleceği Türk milletinin geleceğidir. 12-24 yaş kuşağındaki evlatlarımızın istismar ve israfına göz yummak aynı zamanda istiklalimizi ve istikbalimizi riske atmaktır. Anneler-babalar CHP’nin kara kampanyasına itibar etmeyerek çocuklarının heba ve heder olmalarına engel olmalı, set çekmeli, duvar örmelidir.
"CHP'YE KAYYUM HEM DOĞRU HEM DE MÜMKÜN DEĞİL"
-Bir kaşık suda fırtına çıkaranların niyeti halis ve hakkaniyetli değildir. CHP’ye kayyum hem doğru değil hem de mümkün değildir. Zira CHP zaten fiili -vesayet ve kayyum yönetimiyle kendi kendini yiyip bitiren canlı bir organizmaya dönüşmüştür. Mağduriyet pozlarına aldanacak hiç kimse yoktur. Herkes ne konuştuğunu, ne söylediğini bilmek ve bunun ahlaki idrakine ermek mecburiyetindedir.
Bahçeli, paylaşımının devamında CHP'nin TBMM saygınlığına gölge düşürdüğünü belirtti. Şu anda tedavi altında olan Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumundan dolayı başkanvekillerinin geçmiş olsun mesajlarından sonra birleşimin kapatıldığını ifade etti.