Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni bir Ortak Bildiriye İmza Kararı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel İYİ Parti tarafından Kuzey Irak'ta verilen şehitlerimiz için TBMM Başkanlığına sunulan ortak bildiriye imza atmama kararı aldıklarını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni bir Ortak Bildiriye İmza Kararı açıklaması

Cuma akşamı Kuzey Irak'ta terör unsurlarına yönelik operasyon gerçekleştirmek için hazır bulunan askerlerimiz ile teröristler arasında çatışma çıkmış ve çıkan çatışma sonucu 9 askerimiz şehit olmuştu. Askerlerimizin şehit oldukları haberi ülkemizin dört bir yanında büyük bir hüzne sebep olurken toplumumuzun her kesiminden terörün her türlüsüne karşı birlik ve beraberlik mesajları gelmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde bulunan partilerden de terörü lanetleyici açıklamalar gelmiş ve İYİ Parti meclis başkanlığına ortak bildiri talebini sunmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeni bir Ortak Bildiriye İmza Kararı açıklaması

"ONLARLA AYNI A4 KAĞIDINDA BULUŞMAYACAĞIZ"

İYİ Parti tarafından atılan ortak bildiri adımına Cumhuriyet Halk Partisi tarafından olumsuz bir yanıt geldi. Şehit haberlerinin ardından Manisa'da gerçekleştirecekleri aday tanıtım toplantısını iptal ederek partisinin Merkez Yönetme Kurulu toplantısına katılan Özgür Özel söz konusu ortak bildiriye imza atmayacaklarını "izim bildirimiz ortada. Altındaki imza, CHP’ye ve onun kurumsal kimliğine aittir, hepimize aittir. Öyle, sorumluluk sahiplerinin imzalarının sağında solunda, onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız. Ancak, bildirimizle ortaklaşan tüm vatandaşlarımızla aynı duygu durumunda buluşuyoruz. Artık yeter diyoruz" diyerek ifade etti.

Ortak bildiri yerine CHP tarafından hazırlanan bildiride ise "Vatanımızın dört bir yanına bayrağımıza sarılı şehit cenazeleri gelmekte ve görülüyor ki iktidar partisi, Mehmetçiklerimizin güvenliğini tam olarak sağlayamamaktadır. Suudi Arabistan Kralı’nın yaşamını yitirmesinde üç günlük milli yas ilan edenlerin, şehitlerimiz için milletimizin bu çağrısını duymazdan gelmelerini unutmamız mümkün değildir. Son dönemde yoğunluğu artan terörist saldırılarda kötü ve şahsi yönetilen dış politikanın etkileri olduğu açıktır. Köklü hariciye geleneğimizi reddetmeyen, ulusal çıkarlarımızı ve güvenliğimizi önceleyen akılcı bir dış politika anlayışına hızla dönülmelidir" ifadeleri kullanıldı.

SONRAKİ HABER