Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'de bir araya gelen Bakanlar Kurulu'nda emekli ve memur zammına ilişkin karar alınması beklenirken bunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı!

Normal şartlar altında 2 haftada bir olmak üzere Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Bakanlar Kurulu ile yapılan Kabine toplantısında ülke güncemi ve çeşitli ekonomik veriler değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi son olarak 6 Aralık tarihinde bir araya gelirken yeni yılın ilk toplantısı da 16 Ocak Salı günü saat 14.00'da Beştepe'de başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Bakanlar Kurulu, söz konusu yaklaşık 1 buçuk aylık aranın ardından yoğun gündemle toplandı. Beştepe'deki toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ederken toplantıda memur, memur emeklisi ve emekli zammının görüşülmesi bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Milyonlarca emeklinin gözü ek zam haberine çevrilmişken SSK ve Bağ-Kur emeklisi hükümetten gelecek ek zam açıklamasına odaklandı. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Kabine toplantısında gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi beklenirken enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele de gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Toplantının bir diğer gündem maddesi Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları olacak. Terörle mücadele konusunda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar Kabine'de de konuşulurken Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak. Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER