Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan düzenli göç açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamasında vatandaşların düzensiz göçten şikayetçi olduğunu ifade ederek, düzensiz göç durumunun tüm dünyanın sorunu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan düzenli göç açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CNN Türk’teki Hafta Sonu programına katıldı. Burada gündemin önemli konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, düzensiz göç ve kayıt dışılığın sorun olduğunu vurguladı.

DÜZENSİZ GÖÇ AÇIKLAMASI

Düzensiz göçle mücadele edeceklerinin altını çizen Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Düzensiz göçle de sonuna kadar mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Düzensiz göç dediğimiz hukuk dışı, kayıt dışı ülkemize bir şekilde gelip burada yaşayanlar. Dolayısıyla bu konuda özellikle İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere çok ciddi bir mücadele var. Onun sonuçlarını da görüyoruz, son bir yılda ciddi anlamda bir azalma söz konusu”

TÜRKİYE OLARAK YENİ BİR YAKLAŞIM ORTAYA KOYDUK

Yılmaz, yaptığı açıklamasının devamında Suriye’de yeni bir yapı ve huzur ortamının oluşmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye olarak yeni bir yaklaşık koyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed arasında görüşme olup olmayacağı konusuna değinen Yılmaz, “Türkiye olarak biliyorsunuz yeni bir yaklaşım ortaya koymuş olduk. Ben inanıyorum ki bu gerçekleşecektir. Çünkü sonuçta komşu olarak bir arada yaşıyoruz. Özellikle Orta Doğu yangın yerine döndü” diyerek bölgedeki son durumu değerlendirdi.

TÜRKİYE'NİN DÜZENLİ GÖÇE İHTİYACI VAR

Düzenli göç ile düzensiz göç konusunun kesinlikle karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, bütün iş sektörlerinin kıymetli olduğunu ancak bazı sektörlerde vatandaşların çalışmak istemediğini belirtti. Bu sebeple Türkiye'nin de düzenli göçe ihtiyaç olduğunu ve bu gerçeğin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, ülkemizdeki Suriyelilerin ülkelerine dönme konusunu da değerlendirdi.

Af çıkması ve dönmelerini temenni ettiklerini ancak köklü siyasi yapılanma olmadan durumun çok kolay olmadığını ifade eden Yılmaz, yaptırımların kalkması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER